България отбелязва Часът на Земята

Загасяме светлините в 20, 30 часа

България отбелязва Часът на Земята | StandartNews.com

София. България отбелязва Часът на Земята. За поредната година нашата страна и други по цял свят ще се включат в международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи, съобщиха организаторите. Точно в 20, 30 часа днес ще загасим символично светлините, за да спомогнем за опазването на ценните ресурси на нашата планета.

В "Часът на Земята" ще се включват 157 страни, а началото на тазгодишната инициатива ще бъде в Сингапур. Личният ангажимент за опазване на околната среда, местните действия с отговорност към природата, са цел на Часът на Земята през 2014 г.

В България над 40 общини, други институции и сгради са заявили подкрепата си за Часът на Земята. В тази връзка ще има най-различни инициативи в страната. 

„Използвай силата си, за да промениш света". Това призовават от WWF, които тази година имат първи посланик-супергерой на Часът на Земята – Спайдърмен. Екип на филма Невероятният Спайдърмен 2 ще участва в акцията с личен пример за природозащита и с директна подкрепа за зелени проекти в Китай, Индонезия, Непал. От WWF изтъкват, че при снимането на филма и рекламното турне са спестени доста ресурси, а продукцията е работила така, че да не замърсява околната среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай