Багери на Каваците. Какво става?

От регионална екоинспекция в Бургас проверяват сигнала

Багери на Каваците. Какво става? | StandartNews.com

Голям терен на плажа на къмпинг "Каваците" е заравнен от тежка техника, като около изгладения пясък са натрупани насипи, съобщават очевидци, които публикуват снимки и видеа в социалните мрежи.

Багерът е обработил терен на площ от около 800 кв. метра в близост до един от хотелите. До заравнения плаж са прокарани подземни трасета за ток и вода.

От регионална екоинспекция в Бургас проверяват сигнала. Теренът е разпределен за проверка, за да се разбере дали на ивицата се извършват дейности, чрез които могат да бъдат застрашени сивите дюни в природната забележителност, както и видове под закрилата на Закона за биологичното разнообразие.

"Дали това е нашият плаж и ще бъде ли пак? Това ли е плажът от моето детство и така ли трябва да изглеждат моите спомени? Нещо някъде отново е сбъркано, ценностите са някъде заровени под пясъка", казва Пламена Кондева пред БНР.

"Категорично няма унищожени дюни на плажа. Преди самото почистване на плажа повикахме оторизирана фирма по кадастър, която постави колчета на дюните. Те са сложени на 2 метра и 50 сантиметра от началото на дюните", настоя пред Нова тв концесионерът на плажа Иван Алексиев.

Самият той е концесионер на плажа от 16 години.

"Тази година морето беше много бурно, заведенията почти бяха паднали и взехме решение да ги премахнем, като евентуално построим на тяхно място нови със съответните разрешения", допълни още Алексиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай