Бачковската Богородица изкара жена от моргата

Бачковският манастир „Успение Богородично“ става сцена на чудеса

Бачковската Богородица изкара жена от моргата | StandartNews.com

Бачковският манастир „Успение Богородично“ открай време е притегателен център за вярващи в Бога от цял свят и сцена за невероятни духовни чудеса. В центъра на храмовия живот стои чудотворната икона „Св. Богородица Елеуса“ (Умиление), съхранявана в черквата на обителта.

Много хора идват тук, призовани в съня си от Божията майка от Бачково, казват миряни.

Легендата гласи, че благодатното изображение е точно копие на

една от 20-те икони в света, на които самата Пресвета Богородица приживе е позирала. Най-вероятно ликът й е нарисуван от свети евангелист Лука, изографисал и първообраза на Христос.

Изображението на Божията майка е от типа „умиление”, облечено в сребърни и златни обкови. Все още частичните проучвания върху живописта й сочат като най-вероятна датировка ХІ в. или края му.

Днес Бачковската Богородица помага на хората независимо от тяхната религия - православни, католици, мюсюлмани, дори будисти. Тук се разказва невероятната история на баба и внуче.

Преди около 12 години 6-годишно момиченце имало проблеми със сърцето. След няколко изследвания докторите преценили, че то спешно се нуждае от операция. Малко преди това бабата Янка се помолила с внучка си пред чудотворната икона.

На операционната маса лекарите поставили упойка, но така и не пристъпили към операция, тъй като детето се оказало напълно здраво без аномалии.

Алтернативният лечител Зофия Шчербак разказва за друг случай от преди няколко години, при който със застъпничеството на Божията майка бездетна двойка се сдобива с рожба...

Религиозният гид Любомир Караджов от Бобошево сподели преди време пред „Телеграф“, че вярва искрено в силата на иконата, защото лично е виждал да се движи в цял ръст. Това се случило в присъствието на дякон Михаил. Последният всъщност разказва за много изцеления, в това число и на раково болни хора.

Изумителен е случаят на Елена Попова, която възкръснала от мъртвите. Тялото й било свалено в моргата на Смолянската болница, откъдето дъщеря й Росица отишла да го вземе за погребение.

Докато се суети в моргата, забелязала, че палецът на ръката на майка й трепва, извикала веднага медицинския персонал и Елена е върната към живот.

След възстановяването си Елена Попова отива в Бачковския манастир и разказва, че малко преди да се върне към живота, е видяла сън, в който е била в двора на манастира.

Навремето Йорданка Латева от Хасково разказва подобен случай. По думите й като дете била умряла, но Дева Мария я върнала към живота от комата.

Оттогава Йорданка започнала да вижда наяве Светата дева на всеки 15 август. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай