БАБХ опровергава екоорганизация

В областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора не е постъпвал сигнал или жалба за избягали норки и удушени домашни птици от норки

БАБХ опровергава  екоорганизация | StandartNews.com


   В областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора не е постъпвал сигнал или жалба за избягали норки и удушени домашни птици от норки. Това заяви за Радио Стара Загора директорът на контролния орган д-р Дамян Миков по повод разпространената информация на неправителствената екоорганизация Кампании и активизъм за животнитие в индустрията /КАЖИ/. Според рриродозащигниците избягали американски норки от фермите за кожи в староцагорското с. Маджерито вече се разхождали в центъра на Стара Загора. Хората от близките села край фермите пък постоянно се оплаквалаи от нашествието на непознатия у нас хищник, който изтребвал домашни птици и рибата във водоемите.
 "В случай на подадена жалба до нас задължително правим проверка на място и издаваме предписания за отстраняване на пропуските, ако бъдат установени такива , добави д- р Миков. Контролнит оргаани налагали и парични глоби, ако щетите са сериозни.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай