Атентатът срещу Гешев! Ето къде е отивал главният прокурор. Нови данни

Пътувал е със същия джип, с който беше в Украйна

Атентатът срещу Гешев! Ето къде е отивал главният прокурор. Нови данни | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев е трябвало да пътува за Турция, но в последния момент е променил програмата си, за да присъства на събитие на младши прокурори в страната, предаде бТВ. Той е пътувал за него, когато в 11,45 часа днес взрив избухна пред кортежа му.

ВИЖ ОЩЕ: Въпросът. Кой е изпял маршрута на Гешев?

Бомбата е била мощна, не за сплашване. Взривът е бил насочен, съобщиха разследващи. На пътя има огромна дупка. Осколки са наранили прозорците на бронирания джип, в който е пътувал обвинител № 1.

ВИЖ ОЩЕ: От Белград или от ЮАР е поръчан атентатът срещу Гешев? Заговорът

Това е същият джип, с който Гешев е бил в Украйна. По него има щети, както и по дървета около пътя.

ВИЖ ОЩЕ: Атентатът! Гешев е бил в кортежа! Извънредно от МВР

Проверява се дали е имало теч на информация за промяната на маршрута на главния прокурор. Гешев много пъти е казвал, че има заплахи срещу него. "Кой ли не е казал лоша дума за мен", цитиран е обвинител номер 1.

ВИЖ ОЩЕ: Първи подробности за взрива пред кортежа на Гешев

Освен това, изключително малко хора знаят какъв е маршрутът на кортежите на главния прокурор. Това поражда въпроса откъде е изтекла информацията, съобщава БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Атентатът срещу Гешев! Нови подробности за взрива

Директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов работи на място. Вътрешният министър Иван Демерджиев също пътува към  мястото на инцидента.

Припомняме, че преди две години, когато депутатите преместиха Бюрото по защита от главния прокурор към Министерство на правосъдието, тогавашният служебен вътрешен министър Бойко Рашков обясняваше, че Иван Гешев изобщо нямало нужда от охрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай