Атака на зимата! Изненада за София

Прогнозите на синоптиците за следващите дни

Атака на зимата! Изненада за София | StandartNews.com

Капризът на мартенското време ще бъде усетен отново.

Нов средиземноморски циклон ще определя времето у нас и на Балканите. На много места се очакват валежи от дъжд, а със застудяването, валежите над планинските райони ще са и от сняг.

Очаква се да се образува и снежна покривка. Възможни са и слаби валежи от сняг и над София. Такава смразяваща прогноза направиха синоптиците от Meteo Balkans ("Метео Балканс").

В неделя и в понеделник, през нашата страна ще премине студен атмосферен фронт свързан със средиземноморски циклон.

Облачността от запад-северозапад бързо ще се увеличи и на много места отначало над западните райони, а до края на деня в понеделник и над източните ще започнат валежи от дъжд, като по-значителни ще са процесите над Централна и Източна България, където се очаква и гръмотевична дейност.

Очакваните максимални стойности ще са между 20-23°С. По-студено ще е над районите със северозападен вятър – до 13-14°С. Температурите до вечерта в понеделник навсякъде ще се понижат и ще са под 10°С.

Синоптиците заявиха още, че над 60% в вероятност от снеговалеж в южните квартали на София. Моделите прогнозират възможни валежи от сняг над столицата, и то през нощта срещу понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай