Вдигнаха армията. Битка с потопа

Компетентните органи приведени в готовност

Вдигнаха армията. Битка с потопа | StandartNews.com

Държавните структури бяха приведени в готовност за оказване на помощ на пострадалите от наводненията в община Царево, в това число и модулни формирования на Българската армия, след постъпило искане от областния управител на Бургас и постоянната координация с Министерския съвет, съобщиха от Министерството на отбраната.

В готовност са и военни хеликоптери от 2 авиобаза – Крумово за търсене и спасяване от въздуха и военнотранспортен самолет „Спартан“ от състава на 16 авиационна база за транспорт на модулен екип за борба с наводненията на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

До полунощ, с високопроходима техника от военното формирование от състава на Командване за логистична поддръжка в Бургас, са транспортирани до бедстващите райони 8 тона сухи хранителни пакети и питейна вода, осигурени от Българския Червен кръст и Община Царево.

Министерството на отбраната продължава да следи обстановката и остава в готовност за оказване на помощ и включване на военнослужещи и високопроходима техника в спасителните и възстановителни дейности, както и за осъществяване на логистика за транспорт на хора и превоз на товари и осигуряване на генератори, съгласно изискванията на сформирания кризисен щаб към общината в Царево и възможностите на Българската армия. 

Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви – двама мъже и жена, съобщиха  по-рано днес от пресцентъра на МВР в обобщена информация за предприетите действия на територията на засегнатите от наводнението населени места. Няма нови сигнали за изчезнали хора, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай