Арменците обидени на парламента

НС не почете Международния ден в памет на жертвите на арменския геноцид

Арменците обидени на парламента | StandartNews.com

Арменците са обидени на парламента, защото не почете Международния ден в памет на жертвите на арменския геноцид на 25 април. Това стана ясно от интервю на композитора Хайгашот Агасян пред бТВ.

САЩ призна арменския геноцид официално, а Турция реагира незабавно. На този фон у нас настъпи объркване в пленарната зала на Народното събрание при почитане на Международния ден в памет на жертвите на арменския геноцид на 25 април.

Председателят на парламента Ива Митева отказа да подложи на гласуване минута мълчание в памет на жертвите, защото по правилник то трябвало да бъде направено до шест вечерта на предишния ден.

„Имахме очакването, че всичко ще мине гладко, както беше прието преди шест години. Тогава бяхме в парламента и всички запазиха минута мълчание“, каза композиторът Хайгашот Агасян.

„Мислех, че госпожа Митева можеше да реагира по-адекватно, да  наруши процедурата с една минута мълчание. Нашите сънародници са обидени“, заяви и журналистката Вартануш Топакбашян.

 „Ние сме съседи с Турция, има много тънки моменти и неща, които трябва да се вземат предвид, но моралът е по-важен“, отбеляза Агасян по въпроса за признаването на арменския геноцид от България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай