"Аполония" приключи, вече се готви 30-ото издание

"Аполония" приключи, вече се готви 30-ото издание | StandartNews.com

Созопол. 29-ите Празници на изкуствата "Аполония" приключиха днес с изпълненията на Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" и Хилда Казасян. В продължение на десет дни на шестте сцени на фестивала бяха изнесени театрални представления, камерни, поп и джаз концерти, фолклор, балет, представени бяха книги, прожектирани бяха филми, уредени бяха изложби - общо над 70 събития.

През 2014 г. фестивалът отбелязва своя 30-годишен юбилей и организаторите вече планират програмата, стана ясно от думите на проф. Димо Димов, основател на Празниците на изкуствата и председател на Фондация "Аполония".

Димов вече се е уверил в готовността на кмета на Созопол, където по традиция се провежда фестивалът, да съдейства за организацията за 2014 г. "Имаме известно нарастване на броя на спонсорите. Хора, които имат възможности, желаят за помогнат за 30-годишнината. Кметът на града заявява такива намерения, туристическите комплекси в Созопол - също. Това трябва да даде някакъв резултат", оптимистичен е Димов за осъществяването на плановете за юбилея.

"Разбира се, то не може да стане, ако не се разкрият поне още една-две нови сцени в Созопол. Това ни е най-сериозният проблем за следващата година. Имаме ли сцени, смятам че ще имаме доста променена като стилистика програма, като хора, които каним и като обстановка и настроение", смята създателят на "Аполония".

"Всичко приключи, както трябва да приключи – добре, с много успехи, с много публика, с много настроение, прекрасно време и море. Мисля че тази година надминахме някои наши високи и ярки постижения по отношение на контакта с публиката", коментира Димов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай