Ангелов отряза хотелите, няма да празнуват НГ

Здравният министър Костадин Ангелов не подкрепи предложението на министъра на туризма Марияна Николова

Ангелов отряза хотелите, няма да празнуват НГ | StandartNews.com

Здравният министър Костадин Ангелов не подкрепи предложението на министъра на туризма Марияна Николова, която моли ресторантите в хотелите да работят в новогодишната нощ, по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 г. Това стана ясно от пост на самия министър във Фейсбук.

В него той пояснява, че от здравното ведомство са изпратили свето становище до министерството на туризма, във връзка с писмото, което са получили по-рано от Марияна Николова.

По думите на здравния министър в конкретния случай аспектите, в които може да се разгледа тази молба, са два - формален и морален. Във връзка с първия той напомня, че е в сила заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване.

"Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана", казва Ангелов. По думите му моралният аспект е по-сложен.

"Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно. Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни. С последните думи, споделям своето лично мнение", казва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай