Алгафари с убийствен анализ за корупцията и българина

Трите змийски глави, които трябва да се отрежат

Алгафари с убийствен анализ за корупцията и българина | StandartNews.com

Чухме желанието на четерите партии, които се разбраха на 90%, че заедно искат да отрежат главите на змея. Как обаче ще стане това, те не уточняват. Това коментира във Фейсбук политическият PR Нидал Алгафари.

Той обяснява, че промяната, която трябва да се случи в България, е свързана с всеки гражданин. "Защото кметовете не замърсяват въздуха и улиците ни. Не са виновни полицаите, че бабаити бият по шосетата, изнасилват в чалготеките и заплашват съседите си", пише Алгафари.

Най-голямата змейска глава към която ще насочат острието на сабята е корупцията. Корупционният алъш вериш е свързан с възпитание, образование и морални ценности.

Втората змийска глава е бедността и мизерията. Първо трябва да си отговорим защо сме толкова бедни? Заради корупцията ли? Тя е фактор, но не основен. Даже е едва доловим фактор. Бедни сме, защото бяхме учени по принципите... Учи за да не работиш! Ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат.

Голяма част от гражданското ни общество търси връзки - шуробаджанащината - за да бъдат назначени зад бюро. Там заплатите са ниски, което поражда недоволство и се отива към първата змейска глава. Ние произвеждаме в пъти по- малко от немците, швейцарците и англичаните, но искаме да имаме техните доходи.

Третата змийска глава е опростяването, опростачването и оскотяването на населението. Къде отиде поколението, което четеше книги? Къде отиде генерацията, която слушаше и сръбско, но концертните зали на български изпълнители се пукаха по шевовете?

Защо половин милионните тиражи на български автори се изчерпваха, а сега едвам се продават по хиляда бройки? Къде отиде таланта на младите момчета и момичета? В кълчене на задниците им по чалготеките ли? Къде отиде респектът и уважението към даскала?

Ако ще продължаваме промяната в този дух и с това развитие скоро ще трябва да обясняваме, че Моцарт не са само бонбони.

Промяната може да се случи само ако всички, ВСИЧКИ, решим да я постигнем промяната. Промяната в нас самите, тогава ще има промяна. Защото кметовете не замърсяват въздуха и улиците ни. Не са виновни полицаите, че бабаити бият по шосетата, изнасилват в чалготеките и заплашват съседите си.

Промяната е наложителна, но за нея трябват съвестни, възпитани и добронамерени граждани.

Актуално: Новините днес

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай