Александър Несторов трогна с разказ.Деца помагат на връстници в Турция

Вдъхват им кураж, написа кандидат-депутатът на ДПС

Александър Несторов трогна с разказ.Деца помагат на връстници в Турция | StandartNews.com

Във време на разделение, трябва да вземем пример от децата. Това написа във фейсбук водачът на листата на ДПС в Перник Александър Несторов, след като разгледа рисунки, направени от деца в Перник, за да вдъхнат кураж на връстниците им в районите на опустошителното земетресение в Турция. 

Детските души са чисти, те не са обременени с предразсъдъци, лоши мисли или омраза. Затова нямаше как, когато разбрах какво са направили невероятните деца от детска градина “Родолюбче” - гр. Перник, да не се трогна, пише Несторов.

Той разказа как заедно със своите учители и родители, децата са се организирали и събрали пари, с които да закупят принадлежности от първа необходимост за засегнатите от земетресението дечица.  Нарисували са и рисунки за приятелството между децата от двете държави.

Най-малкото, което мога да направя, е да популяризирам рисунките. Децата са чисти. Те играят заедно без значение от всякакви социални разделения, от които се влияем ние, възрастните. Във време, в което безродни политици се опитват да поставят линии и да разделят обществото, трябва да взимаме пример именно от децата, пише Несторов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай