Албена спечели награда за иновации

Отличието е плод на дългогодишната ни политика за устойчиво развитие, казва Маргита Тодорова

Албена спечели награда за иновации | StandartNews.com
Отличието е плод на дългогодишната ни политика за устойчиво развитие, казва Маргита Тодорова Призът извоюван в конкуренция с топ европейски СПА дестинации

Маргита Тодорова е директор "Експлоатация, Маркетинг и продажби" във ваканционно селище Албена. Г-жа Тодорова имаше честта да получи наградата за Европейска най-иновативна СПА дестинация, с която ваканционно селище Албена беше удостоено.

- Г-жо Тодорова, честита награда! Бихте ли разяснили как протече конкурсът за най-иновативна СПА дестинация?
- Конкурсът за иновации в сферата на СПА се организира всяка година по време на Конгреса на европейските СПА центрове. Той е разделен на няколко категории – СПА дестинация, в която беше отличено ваканционно селище Албена, СПА хотели, здраве, концепция, медицински СПА процедури, СПА продукти и СПА образование. В него имат възможност да се включат участници от всички европейски държави, като с предимство са членовете на международната асоциация на СПА центровете. Победителите се избират на база иновативните практики, които представят в своята кандидатура.
- Кои бяха конкурентите на Албена за приза за иновативна СПА дестинация?
- Тази година сред водещите ни конкуренти бяха представители на Германия, Португалия, Испания и Италия.
- Кой връчи наградата?
- Наградата ни беше връчена лично от главния секретар на Европейската СПА асоциация Чила Мезоси по време на тържествена церемония в хърватския курорт Tuhelj Terme Art&SPA. Церемонията беше в края на Двадесет и четвъртия конгрес на европейските СПА центрове, който се проведе от 8 до 10 май в Хърватия.

- Какво отличава Албена и я превърна в победител при тази силна конкуренция?
- Ваканционно селище Албена се отличава със своята политика за устойчиво развитие. Стараем се да предоставяме на гостите на комплекса пълноценна почивка близо до природата.„Зелената“ мисия неизменна част от нашата философия. Стремежът към опазване на уникалната природа – плаж, гора, чист въздух и приказни градини дават възможност на гостите да се насладят пълноценно на своята почивка. Тази стратегия е свързана със сериозни инвестиции – голямата цел е всички превозни средства за вътрешен транспорт в комплекса да бъдат екологични.
- Колко СПА центъра има на територията на ваканционно селище Албена?
- Четири СПА центъра са на разположение на гостите на Албена. Това са:„Медика-Албена“, „Елементс“ (Фламинго Гранд Хотел & СПА), „Senses” (Матирим Хотел Парадайс Блу) и „Ралица“ (хотел „Ралица Супериор“). Всички те са носители на авторитетни сертификати за качество. Слабо известен факт е, че водата в Албена е минерална с естествена температура от около 30 градуса и оказва положително влияние при справянето с болести на опорно-двигателната и нервната система. Част от предлаганите процедури са с лечебна кал от Тузлата. Съчетанието на уникалния климат и спокойствието на комплекса с професионализма на работещите в „Медика Албена“ спомагат за подобряването на здравето и тонуса на гостите и извън летните месеци.

- Албена вече има и специализирана болница по рехабилитация?
- Да, в началото на годината отвори врати и Специализираната болница по рехабилитация „Медика-Албена“, която приема пациенти по здравна каса. Тук е моментът да подчертая, че съчетанието на уникалната природа, която се стараем да опазваме, с професионализма на медицинските специалисти, които работят в „Медика-Албена“, са нашата рецепта за здраве, която ще предоставим на всеки, решил да повери здравето си в нашите ръце.

- Вярно ли е, че Албена произвежда плодове, зеленчуци и месо в собствени био градини?
- Повече от 48% от плодовете и зеленчуците, които консумират гостите на Албена, са произведени от нас, в нашите био градини. Произвеждаме ябълки, круши, череши, ароня, различни видове салати, телешко месо Black Angus, вино, а отскоро и ракия. Всички тези продукти са с доказано добро качество, а от скоро предлагаме възможност гостите на комплекса лично да се убедят в него, като посетят градините, намиращи се на няколко километра от ваканционното селище.
- Как нашите читатели могат да се насладят на всичко това?
- В момента на сайта на Албена: albena.bg сме представили специални оферти за почивка през юни и юли с отстъпки до 15% за различни хотели. Активно поддържаме програмата „Златните 60+“, чрез която даваме възможност на по-възрастните гости да си подарят здравословна и спокойна почивка сред природата във ваканционно селище Албена. Заповядайте в Албена, за да се насладите на пълноценен отдих, докато се грижите за здравето си!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай