"Албена" с удар на туристическото изложение в Лондон

Курортът оценява високо представянето на България в рамките на WTM в британската столица

"Албена" с удар на туристическото изложение в Лондон | StandartNews.com

Ваканционно селище “Албена” оценява високо представянето на България в рамките на туристическото изложение WTM в Лондон. Тази година страната ни беше презентирана с щанд на площ от над 304 кв. м. в зала “Европа”, на който заедно с Министерството на туризма участваха също 34 представителя на сектора, сред които и Албена.

Редица срещи проведе ресорният министър Зарица Динкова, по време на които бяха договорени международни споразумения, целящи популяризирането и устойчивото развитие на дестинация България.  

“Регионът на Северното Черноморие беше силно застъпен в цялостната презентация, която колегите от МТ бяха организирали по един много интересен и професионален начин. Освен като типична лятна и морска дестинация, впечатлихме с подбрана селекция висококачествени вина, културно-историческо наследство и природни дадености, вплетени в полезни за здравето SPA, Wellness и здравни процедури.

Изградена беше арка от български рози, под която посетителите на щанда правеха снимки. Няколко от проведените срещи на министър Динкова изиграха ключова роля по отношение положителните перспективи за сектора. Най-големият британски туроператор Jet2Holidays очаква силен ръст в продажбите за Лято 2024, а през сезон 2025 планира дългоочаквани чартърни полети до Летище Варна.

Стратегическа беше срещата с турския министър на туризма Мехмет Ерсой, с когото ще се работи за дигитализиране на визовата процедура за турски граждани до 2025 година. Това е голям пазар с огромен потенциал, който в момента стои абсолютно неразработен единствено поради лошата административна практика”, споделя Красимира Стоянова, директор на “Албена Тур” ЕАД и мениджър “Устойчиво развитие и зелен преход” във ваканционно селище “Албена”.

Министър Динкова се срещна също със сър Джон Уитингдейл, държавен министър на медиите, туризма и творческите индустрии на Великобритания, като двамата договориха подписването на споразумение в сферата на туризма, което ще очертае дългосрочните цели и партньорство между двете страни”, завършва тя.  

Изложението World Travel Market се проведе в Лондон, в периода 5-7 ноември, и събра на едно място хиляди специалисти в областта на туризма. Това е вторият най-голям професионален форум в света след ITB в Берлин. През м. декември предстои провеждането на роудшоу във Великобритания, организирано съвместно от МТ и Алианс Българско Черноморие, което ще премине през градовете Нюкасъл, Манчестър, Бирмингам и Лондон.

 

 

   

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай