Адски пожар затвори пътя София - Бургас

Огънят е опасно близо до бензиностанция

Адски пожар затвори пътя София - Бургас | StandartNews.com

Адски пожар затвори пътя София - Бургас. Пламъците лумнаха в гориста местност край Казанлък. Пожарът е на около 150 метра от бензиностанция в града.

Огънят е обхванал сухи треви и храсти, както и част от борова гора. Той е в опасна близост до автокъща, където собственикът се опитва да спаси автомобилите, изкарвайки ги един по един, предаде ДарикНюз.

Поради задимяване на пътното платно вследствие на пожара, временно е ограничено движението в двете посоки по пътя София – Бургас в участъка на разклона за село Черганово, съобщи Областната дирекция на МВР (ОДМВР) – Стара Загора.

Движението е пренасочвано по обходен маршрут през селата Ягода, Ръжена, Кънчево, Розово до град Казанлък и обратно.

Пожарът е възникнал в местността „Старите лозя“. Местността е труднодостъпна, а действията на пожарните екипи са допълнително затруднени от наличието на силен вятър. Към момента на място има седем екипа от пожарните служби в Казанлък и Стара Загора. Развитието на огъня в посока юг, където са разположени автокъщи и бензиностанция, е спряно. Екипите са ограничили разрастването на стихията и на север, където е разположен военен полигон.

Димът се вижда и от близките села в района. Действията на огнеборците се ръководят от началника на Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението (РПБЗН) – Казанлък Станимир Тончев. Пред журналисти Тончев коментира, че на този етап не може да се каже какво е причинило пожара. След като бъде изгасен, ще бъде направена експертиза и оглед на опожарения терен и тогава ще се издадат крайните заключения, посочи той.

По-рано от ОДМВР Стара Загора съобщиха, че няма данни за пострадали при пожара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай