Адски гръмотевици в София, град-орех в Смолянско

Бурята отклони 3 самолета за София към Варна и Бургас, мести се към Централна и Източна България

Адски гръмотевици в София, град-орех в Смолянско | StandartNews.com
  • Бурята отклони 3 самолета за София към Варна и Бургас, мести се към Централна и Източна България

Адски гръмотевици трещят над София. Порой се излива над столицата за втори път този следобед. Най-силната гръмотевица, последвана от няколко по-леки, разтресе сградите в центъра на столицата като при земетресение. Прозорците звънтяха, алармите на колите се включиха. На Витоша грохотът от бурята бе оглушителен, планината буквално се разтърси, съобщи за „Стандарт” наши читатели, живеещи в подножието й.

ВИЖ ОЩЕ: Бурята отклони самолет за София към Варна

Бурята отклони 3 полета. Самолет за София бе пренасочен към Варна. Заради светкавиците машината не успя да кацне и продължи за морската столица. Полетът на нискотарифна компания е бил от Ливърпул до София. Към Варна е пренасочен и полет от Хамбург. Третият - от Милано за София, но бе отклонен към Бургас.

Прогнозата на синоптиците се сбъдна и часове преди Възкресение Христово небето сякаш се отвори и над Западна България се изсипаха порои и градушки.  Град като орех удари смолянското село Загражден. За броени минути улиците и дворовете на хората побеляха, тепърва ще изчисляват щетите върху земеделската продукция.

ВИЖ ОЩЕ: Градушка като орех удари Смолянско

Опасността от още градушки в страната обаче не е отминала. През нощта валежите, придружени от гръмотевици, ще преминат към Централна и Източна  България. Утре облачността ще е променлива и над по-голямата част от страната ще е почти без валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай