Ад в страната, десетки автомобили закъсали по пътищата

В Разградско зимната обстановка остава усложнена

Ад в страната, десетки автомобили закъсали по пътищата | StandartNews.com

Източник: бТВ

Няколко десетки автомобили са закъсали в Разградско заради тежката зимна обстановка, предаде бТВ.

„На 3 километра от изхода на Разград в посока Търговище има колона от блокирани автомобили. Има и автобус с деца“, съобщи комисар Емилиян Станев от ГДПЗБН.

„В 03:50 часа е постъпила информация за произшествието. Правят се опити за освобождаване на пътя. Има два закъсали снегорина, а друг се опитва да почисти пътя. Пострадалите се извозват с верижна техника и са настанявани на безопасно място. Двама румънски граждани са в пожарната в Разград“, добави той.

„Доколкото ми е известно, колите са тръгнали след снегорина, като се е образувала колона. Снегоринът закъсва, а те остават в капан. В момента текат спасителни дейности. Достигнали сме до децата“, допълни Станев.

В Разградско зимната обстановка остава усложнена. Затворени за движение са все още всички пътища в областта. Сутринта е получен сигнал за закъсал тежкотоварен автомобил край Цар Калоян. Към момента на терен работят над 20 снегопочистващи машини.

Населените места в седемте общини в областта, без електричество са още много. Екипите на електроразпределителното дружество работят и поетапно отстраняват авариите.

Днес е неучебен ден за училищата в седемте общини в областта. Заради обявеното бедствено положение там е възможно да не се учи и във вторник, но това ще се реши на заседанията на съответните кризисни щабове, уточниха от Регионалното управление на образованието, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай