Ад на АМ Хемус! Нещата се влошават

Поредни предупреждения от институциите

Ад на АМ Хемус! Нещата се влошават | StandartNews.com

Проблемите в страната заради връхлетялата ни зима се усилват.

Заснежена е и автомагистрала "Хемус", а снеговалежът продължава. 

От Meteo Balkans съветват, ако не е супер наложително, да не пътуваме. Но ако все пак е неизбежно, да сме внимателни, да поддържаме съобразена скорост, като спазваме необходимата дистанция и да не се предприемат рискови изпреварвания.

През следващите 24 часа, под влияние на циклон, времето над нашата страна още ще се усложни. Очакваме значителни валежи, а със застудяването и условия за виелици над планинските райони и над Централна и Североизточна България. Очакваме затваряне на планински проходи!

През нощта срещу неделя започналите валежи над Западна и Централна България, постепенно ще обхващат и останалата част от страната. Валежите в страната ще се усилният и ще са значителни по количества.

Синоптичната обстановка до сутринта в неделя, над Югоизточна и Източна България ще се влошава. Валежите и там ще преминат в сняг, като се очаква интензивен снеговалеж!

В Североизточна България през деня ще духа силен северозападен вятър, но с тенденция да се ориентира от север и да се усили до ураганни стойности. Очакват се виелици и усложнена обстановка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай