Абсолютна сензация в Пловдив! И голям скандал

Какво решение взе днес общината

Абсолютна сензация в Пловдив! И голям скандал | StandartNews.com

Трамваен транспорт е включен в Плана за интегрирано развитие на Пловдив, приет днес с 43 гласа на сесията. Трамвай беше предложен от съветника Слави Георгиев като алтернатива на автобусен транспорт в бъдеще. Мнозинството го подкрепи.

Скандал се разрази в Общинския съвет за градската железница, предвидена в ПИРО и за която  са осигурени средства по оперативна програма за НКЖИ .

Д-р Атанас Баташки от групата “Алтернатива за Пловдив” като от днес се наричат социалистите, отцепили се от Корнелия Нинова, обяви, че от Плана трябва да отпадне градската железница, защото няма да реши проблема с трафика и ще играя ролята на извънградски железен път.

“Това е най- безумното изказване, което съм чула за три години, градската железница е изключително важен проект”, протестира Добромира Костова от Демократична България.

“За първи път с г- жа Костова сме на едно мнение”, подкрепи кметът Здравко Димитров. И призова: “ Ако искате чист  въздух, моля да проявите разум”. Той напомни, че вече се работи по проекта, а вчера на срещата в областта бяха обсъдени и спирките.

Зам - кметът Стефан Стоянов също прикани съветниците да не се поддават на емоции. “Планът е рамка и ние ще решаваме с кои проекти да кандидатстваме”, отбеляза Стоянов., пише Марица.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай