Сряда,

А1 дари респиратори на болниците в Силистра, Добрич и Монтана

От: Иван Ватахов -
А1 дари респиратори на болниците в Силистра, Добрич и Монтана
A
A
A
  • Телекомът пое ангажимент да дарява по един лев за всяко плащане, извършвано през Моят А1

Първото голямо дарение от кампанията за дигитална солидарност на А1 вече е факт. Още през март компанията обяви, че ще дарява по един лев за всяко плащане през мобилното приложение Моят А1 или портала Моят А1 на сайта А1.bg. До момента кампанията е събрала над 100 000 лева, благодарение на хората, които решиха да останат по домовете си и да платят сметките си онлайн. С тези средства вече са закупени респиратори за три болници в страната – МБАЛ „Добрич”, МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” – Монтана, МБАЛ „Силистра”.

След като през март А1 дари 5 респиратора за сумата от 220 000 лв. на „Александровска” болница в София, в хода на настоящата кампания дарения получиха и болниците в Силистра, Добрич и Монтана. С това А1 показва, че не са забравени и нуждите на лечебните заведения в провинцията. Респираторите са от най-ново поколение и в последните месеци се превърнаха в дефицитна стока в световен мащаб.

Дарението би било невъзможно без стотиците хиляди абонати на А1, които спазиха стриктно изискванията за социална дистанция и платиха сметките си онлайн. От резултатите е видно, че кампанията набира скорост и все повече потребители избират плащането през приложението Моят А1 или през портала Моят А1 на А1.bg.

Само през първите две седмици на извънредното положение компанията отчита 260% повече регистрации в портала Моят А1 на А1.bg, 1 044% повече инсталации на мобилното приложение Моят А1 и ръст на плащанията през тях от 50% спрямо същия период на февруари.

Дарителството е само един от стимулите, които А1 въведе, за да стимулира плащането през Моят А1. Всички клиенти на телекома, които платят през приложението или сайта, получават и еднократен бонус от 10 000 МВ мобилен интернет на максимална скорост. Той е валиден в продължение на 30 дни от датата на активация, като всеки потребител може да реши дали да го използва за себе си, или да го дари на свой близък, който също има мобилна услуга към А1.

Малко след началото на извънредното положение в България, А1 стана първият телеком, който отключи допълнителни безплатни ТВ канали, даде еднократен бонус за всички частни клиенти на мобилна услуга в размер на 10 000 МВ на максимална скорост, както и по 1000 МВ за клиенти в роуминг в ЕС и по 50 безплатни минути за всички, които се намират в други страни.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички