9-годишно момче ни накара да се гордеем

Иво благодари на своята учителка

9-годишно момче ни накара да се гордеем | StandartNews.com

9-годишно момче стана най-младият чрен на Менса у нас. 

Името му Иво Кирков, а за приема в организацията на хора с най-висок коефициент на интелигентност разказа самият той в своя профил във фейсбук, пише Флагман.

"Приеха ме в Менса България и съм много, много щастлив! Благодаря сърдечно на всички и специално на моята учителка д-р Илияна Ермолина!",  написа момчето в своя пост.

Менса е международната организация на хората с висок коефициент на интелигентност (IQ). Да получите персентил 99 означава, че ако на същия тест за същото време се явят 100 човека, вие ще сте се представили най-добре. Това е максималният възможен резултат на този тест.

Към датата на явяване Иво Кирков е на 9 години и 5 месеца, което го прави най-младият член на Менса България.

През 2016 г. клип с малкото момче се разпространи в социалните мрежи. На него се вижда, че 2-годишният по това време Иво познава буквите и вече може да чете. Още тогава детето впечатли хиляди хора с уменията си на толкова ранна възраст. "Буквите му били интересни и започнал да ги разпознава, като възрастните му сочели и го питали къде в думата е съответната буква.

На две години и четири месеца започнал и да свързва буквите в дума, като, разбира се, за това помага и асоциацията с картинката под думата", разказва тогава баща му Георги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай