47% от родителите искат присъствено обучение

Само 22 % са гласували за онлайн

47% от родителите искат присъствено обучение | StandartNews.com

Почти половината от родителите - 47 на сто, се обявяват изцяло за присъствено, а 22% за онлайн обучение на всички ученици поради Covid кризата. Това показва онлайн допитване сред над 20 000 български родители от цялата страна показва, направено от Асоциация „Родители“ и Института за изследвания в образованието, цитирана от БНР.

Най-много привърженици на присъственото обучение има сред родителите от селата и малките градове, където повече от половината от тях - около 54 на сто, са избрали именно тази опция.

В областните градове и столицата, където са концентрирани големите училища, този процент намалява съответно на 49  и на 41 на сто.

Присъствено обучение искат най-много родителите на деца в начален етап - 52 на сто , а най-малко - родителите на гимназистите- 43%.

Идеята за преминаване към онлайн обучение за отделни етапи се подкрепя от 14% от родителите, а 16% са за смесена форма на обучение, която комбинира присъствено и онлайн обучение по определена схема.

Близо 80 на сто от родителите, включили се в допитването, направено в периода от 30 октомври до 4 ноември, са от областните центрове в страната и от столицата, а останалите са от малки градове и села. 90 на сто от анкетираните са майки, а останалите 10% - бащи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай