36 българки мистериозно изчезнали. Издирват се от Интерпол

Най-младата е само на 3 години

36 българки мистериозно изчезнали. Издирват се от Интерпол | StandartNews.com

Общо 36 българки се издирват с жълта бюлетина на Интерпол из целия свят в момента. Това показа проверка на "24 часа". Последната изчезнала и добавена към списъка е 47-годишната Надежда Димитрова, чиито следи се губят в Тел Авив. Жената е родом от Русе, изчезва мистериозно на 31 декември 2021 г. Две години по-късно тя все още не е свалена от сайта на агенцията.

След Надежда стои снимката на Азе Алексиева. Според информацията за нея тя не е припозната от баща си, тъй като използва фамилията на майка си, както и нейното първо име за свое презиме. Изчезва от Варна на 10 юли 2021 г., когато е само на 14 г.

Третата в списъка е 33-годишната Елена Петрова, чиито близки вече пет години не знаят къде е тя. В данните е уточнено, че на 1 декември 2018 г., когато е била на 28 г., може да е посетила Франция. Не е конкретизиран град, както и дали със сигурност това е мястото, на което се е изгубила.

След първите три жени е 24-годишната Екатерина Николаенко, която е родена във Варна, но е дете на украинци. Следите ѝ се губят в Одеска област на 9 юни 2017 г., когато е на 18 г. Срещу графата "Вероятно посетени държави" са изброени Молдова, Русия и Румъния. 

Най-младата в списъка на българките, издирвани от Интерпол, е Анна Гергинова, която е родена в Испания. Следите ѝ се губят на 2 декември 2011 г., когато е само на 3 години. В подробностите за нея е посочено, че говори български и "вероятно" може да е посетила Италия. Не се уточнява с кого и как, въпреки възрастта, която не би позволила да преминава границата без родител или придружител със декларация.

77-годишната Мария Здравчева е най-възрастната българка, търсена от агенцията. Към профила ѝ не е приложена снимка. Изчезнала е на 29 декември 2010 г. в Първомай.

Изчезването на всички тези жени е обвито в мистерия. Повечето от тях имат семейства и работа, не се оплакват от живота си, дори казват на близките си, че са щастливи и ги обичат. Един ден обаче излизат от дома си и повече никога не се връщат. Не оставят бележка след себе си и не се обаждат, за да обяснят нелогичното си поведение. 

В годините след това роднините им търсят отговор на въпросите дали са избягали или отвлечени. Питат се дори дали все още са живи или са убити. Понякога не изключват да става въпрос и за самоубийство.

За 67-годишната Невена Робева, чиито следи се губят през далечната 1997 г., е ясно, че е страдала от депресия. За Светослава Николова е подчертано, че е била болна от хепатит В и е имала проблеми с черния дроб.

Мистерия остава съдбата на изчезналата на 22 юли 2002 г. във Видин Десислава Севдалинова. Майка ѝ е сигурна, че е станала жертва на трафик на хора. По случая години наред се води разследване, но без резултат. Дори има и заподозрян, който към онзи момент е гадже на девойката. Той сменя няколко пъти показанията си. Уликите също сочат към него. Според доказателствата въпросният човек е последният, с когото тя се е видяла.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай