10 награди за млади медици

10 награди за млади медици | StandartNews.com

10 награди ще присъди кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт" "Дарик радио" и Здравното министерство. Това ще стане на 12 ноември на специална церемония с участието на здравния министър д-р Петър Москов. Партньори в инициативата са Българският лекарски съюз, агенция "Блиц" и в. "Доктор". Кампанията се осъществява с подкрепата на "Новартис".

Най-добрите трима млади медици ще получат едногодишна стипендия в размер на 400 лв. месечно. Финалистите ще бъдат определени от Българския лекарски съюз по критерии, одобрени от самата съсловна организация.

Над 40 млади лекари и сестри бяха номинирани в класацията. Точки в надпреварата им носят завършени специализации, публикации в специализирани издания, брой изнесени лекции, успех при завършване и др.

Отделно ще бъде отличен и най-добрият мениджър на болница. Кампанията ще присъди и три специални награди.
Главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова ще отчете постигнатите резултати в кампанията. Най-големият успех на "Млад медик" бе, че здравното министерство пое ангажимент да покрие държавната таксата за обучение от 180 лева на всички специализанти, които са учили по старите правила. Също така в закона за лечебните заведения бяха заложени промени, с които специализантите ще могат да получават пари от касата за работата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай