Понеделник,

10% повече за нощен труд ще плащат в МВР

От: Редактори -
A
A
A

Проектобюджетът на МВР за следващата година ще даде възможност за увеличаване на нощния труд на служителите. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в Ловеч, където откри реновираната сграда на Районното управление в града.

По думите на Младен Маринов, това е най-големият бюджет за държавно ведомство през последните години, но 90% от средствата отиват за заплати. С новия бюджет се гарантира 10% увеличение върху основната заплата на служителите на МВР.

„Нашата идея беше да вкараме полагането на извънреден труд в рамки, защото то също струва пари и голяма част от парите за персонал отиваха за извънреден труд, така че с това редуциране се надявам с преразпределение и от парите, които са отпуснати в новия бюджет, да успеем да повишим заплащането на нощния труд, да направим една стъпка, която на този етап да даде едно сравнително нормално заплащане на този труд. На този етап в рамките на 1 лв. на час ще успеем да се справим, като пак казвам, продължаваме работа така, че той да получи едно адекватно заплащане“, каза министърът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички