Петък,

Започва онлайн оформяне на годишните оценки

От: СТАНДАРТ -
2100
Започва онлайн оформяне на годишните оценки
A
A
A

Във връзка с приключването на учебната година при условията на извънредно положение е необходимо в срок до 15.00 часа на 4 май, понеделник, да бъде попълнена справка за готовността на училищата за оформянето на годишните оценки на учениците, обучавани в 12-и клас. Това съобщи Регионалното управление на образованието в София-град. То отправи запитване към директорите на столичните училища, осъществяващи обучение на ученици в 12-и клас.

Заради извънредното положение и завършването на учебната година с дистанционно обучение Министерството на образованието и науката ще предложи на парламента през тази година да отпаднат националните външни оценявания в четвърти клас и в десети клас, тъй като те са предвидени по закон, каза в телевизионно интервю министър Красимир Вълчев. През тази година за първи път трябва да има и национално външно оценяване в десети клас, което е записано в новия Закон за предучилищното и училищното образование.

МОН предвижда "физически" в училищата да се явят през юни само седмокласниците на националното външно оценяване и учениците от 12-и клас на държавните зрелостни изпити. През следващата седмица ще бъде обявено на кои дати ще е външното оценяване в седми клас и матурите в 12-и клас, както и какъв учебен материал ще бъде включен в тези изпити за двата класа.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички