Събота,

Вълчев: Върнахме престижа на учителската професия

От: Мартина Суботинова -
139
Вълчев: Върнахме престижа на учителската професия
A
A
A

„Успяхме в голяма степен да върнем престижа на учителската професия. Надявам се ефектът от успешните ни политики да е в помощ на доброто бъдеще на децата ни.”

Това каза просветният министър Красимир Вълчев, след като бе удостоен с грамота за „Най-успешен министър на образованието от новото време“ от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

„Важно е да продължим да повтаряме колко ценни са учителите за нас като общество. Трябва да знаем колко много дължим на тях. Голяма част от положителните неща, които постигнахме, са благодарение на доброто ни партньорство със синдикатите “, каза още той.

Специалната грамота се оказва учредена в чест на министър Вълчев за безспорните му заслуги във формиране на нови политики в системата и промяна на българското образование в унисон с европейския и световния опит, разкри председателят на синдиката Юлиан Петров

„Министър Вълчев е и първият, който формира нова политика – за грижа и защита на учителите от прегарянето в професията. Надявам се успешната ни съвместна работа да продължи и в бъдеще да развиваме все по-добро образование за българските деца“, заяви Петров.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com