Училище в София минава на онлайн режим

Директорът му няма да чака решщение

Училище в София минава на онлайн режим | StandartNews.com

Директорът на 119-о училище в София Диян Стаматов няма да чака евентуално решение на общинския кризисен щаб и вече е задействал процедурата за преминаване в дистанционно обучение в неговото училище, според заповедта на МОН, която бе разпространена по-рано днес, съобщи DarikNews.bg.

„Аз самият смятам, че в момента би могло да се вземе като решение от общинския щаб. Но дори това да се забави, в 119-о започнахме всички стъпки за процедура по отношение на преминаване в дистанционна форма на гимназистите.

Ще поискам от министъра неговото съгласие това да се случи, с оглед опазването живота и здравето на учениците, но и притеснението ми, че учителите започнаха един по един да окапват“, посочи Стаматов.

"Гимназиалният етап е първият етап, който би могъл сравнително лесно, безпроблемно и доста бързо да премине в дистанционна среда за един сравнително кратък период.

Причините за моето предложение са, че това е етапът, в който учениците са най-големи и дисциплинирани и биха могли бързо да започнат в дистанционно обучение.

От друга страна това са учениците, които за голямо съжаление не спазват най-активно дистанцията в училищната обстановка и това води след себе си до сериозни затруднения по отношение на превенцията от разпространяването на Covid-19“, каза още Стаматов.

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" също минава изцяло на електронно обучение до 8 ноември.

Със заповед на ректора професор Христо Бонджолов мярката се въвежда и за филиала на университета във Враца и за Педагогическия колеж в Плевен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай