Ученик пусна жалба към министерството. Причината

Той излезе пред Народното събрание

Ученик пусна жалба към министерството. Причината | StandartNews.com

Реформата в образованието през очите на учениците - петокласник подаде жалба до образователното ведомство заради многото учебен материал.

Студенти на Тракийски университет отличени със специални стипендии

Днес отличникът влезе и в Народното събрание, за да се срещне с министъра, депутати и преподаватели. И постави на масата проблемите в системата - много уроци и недостатъчно време за подготовка. 

Божидар е на 12 години - ученик в 5. клас и пълен отличник.

„Трябва да се чуват гласовете на децата, защото те най-вече са потърпевши от образователната система“, казва Божидар.

Като пряко засегнат, преди 2 месеца решава да опише в жалба до образователното министерство проблемите в системата.

„Аз имам по три пъти седмично по 7 часа. Ние в края на шестия час сме крайно изморени и ни е трудно“, обясни ученикът.

За доказателство петокласникът показва най-трудните уроци в учебника по математика.  В отговор министърът на образованието кани ученика в Народното събрание.

„За мен беше много важно да видя все пак какъв ученик се жали за това, че са много трудни програмите. Оказа се, че той е отличен ученик, който се справя успешно, но въпреки това вижда недостатъци“, заяви министърът на образованието Галин Цоков.

„Тук някой може да каже какво мисли, особено ако е завършил българска филология. Учениците не разбират разликата между свършено и минало несвършено време. Моите съученици не разбират кога действието е свършило преди момента на говорене или не се знае. Това исках да кажа аз“, добави Божидар Мешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Мария
преди 1 месец

Имам внук, който е в пети клас. Всяка седмица или в събота или в неделя той пише домашни и съчинения. Какво е това - дни за почивка и развлечение или още един ден пълно натоварване? По мое време си написвах максимум за 2 часа домашните, а събота и неделя само си почиваме. Сега с тези недозирани правилно програми ОТВРАЩАВАТ децата да учат...

Откажи
Мари
преди 1 месец

Крайно време , образователната система , да се стреснат.Това на нищо не прилича.Не само математиката, , а История и т.н.

Откажи