Студенти на Тракийски университет отличени със специални стипендии

Освен парична премия, бъдещите ветеринарни специалисти получиха и покана за двуседмичен летен стаж

Студенти на Тракийски университет отличени със специални стипендии | StandartNews.com

Три студентки по специалност „Ветеринарна медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора бяха отличени със специални стипендии, учредени от фирма „Сами М“ ЕООД  с цел подпомагане на перспективни студенти.  Съгласно регламента на конкурса, кандидатите подготвят реферати по предварително зададени теми, свързани с производството на месо и месопреработвателната промишленост, а компетентно жури преглежда кандидатурите и присъжда 3 еднократни стипендии по 1000 лв. на най-добрите разработки. За трета поредна година възпитаници на старозагорското висше училище са отличени в надпреварата.

На официална церемония в Стара Загора  търговският директор на фирмата – Мирослав Райчев връчи грамоти на тазгодишните призьори - петокурсничката Благовеста Славчева, която е и миналогодишен победител в конкурса и нейните колеги -  четвъртокурсничките  Снежана Балабанова и Ива Карастоянова. Освен парична премия, бъдещите ветеринарни специалисти получиха и покана за двуседмичен летен стаж в производствената база на фирмата.

„Тракийски университет е изключително важен и значим не само за регион Стара Загора и България, но за цялата лека промишленост на която и да било икономика, защото този университет създава кадри като Вас, умни, любознателни и целеустремени.“ – заяви в обръщението си към студентите г-жа Мина Николова, корпоративен консултант на компанията и допълни: „За нас ще бъде изключително удоволствие да Ви посрещнем на летен стаж при нас. Вярвам, че така ще имате възможност не само да затвърдите знанията си, но и да се запознаете с най-съвременните технологии в нашия бранш и да придобиете ценен практически опит.“

На събитието присъстваха още проф. Румен Бинев, зам.-ректор по административно-стопанска дейност, гл. ас. Ралица Кючукова, г-жа Мина Николова, корпоративен консултант на „Сами М“, Ралица Кирова, мениджър стратегически и ключови клиенти и Александър Петров, регионален мениджър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай