Тракийски университет проведе първия Фестивал на знанието

Той премина под знака на награди, забавления, музика и много атракции

Тракийски университет проведе първия Фестивал на знанието | StandartNews.com
  • Първият Фестивал на знанието в Тракийски университет – Стара Загора премина под знака на награди, забавления, музика и много атракции

Форумът пред централния вход на университета се изпълни с красиви кътове на знанието, в които посетителите можеха да се запознаят отблизо с част от практическата дейност на специалностите в различните факултети и структурни звена.

Успоредно с това сцената беше украсена от пъстра програма – студенти получиха своите медали, грамоти и подаръци от Ректорско и Декански ръководства; студентският бенд Макрофагос и рок-бандата Даунтаун забавляваха публиката с прекрасните си изпълнения; гръцки студенти поздравиха с ангелските си гласове своите колеги; детски джаз-балет, ръководен от студент на Стопанския факултет, също отправи своя поздрав.

Гвоздеят на музикалната програма беше обичаният от всички старозагорец Стефан Вълдобрев, с когото публиката пя, танцува и се забавлява от сърце.

А блясъкът на фестивалната програма бяха „информационните кътове на знанието“, които бяха 9 - на Аграрен факултет, Ветеринарномедицински факултет, Медицински факултет, Педагогически факултет, Стопански факултет, Факултет "Техника и технологии" – Ямбол, Медицински колеж, Филиал – Хасково и ДИПКУ. В тях и около тях факултетите бяха разположили иновативна техника; животни – бигъли, агнета, различни породи телета, риби, птици; различни видове билки и растения; микроскопи, ехографи, уреди за измерване на кръвна захар, кръвно налягане, телесни мазнини, дори и масажно легло, на което се извършваха рехабилитационни масажи. Студенти демонстрираха различните видове спорт, други пееха и танцуваха с жестомимичен превод, трети показваха красивите си рисунки.

Партньорите на Тракийски университет – СНЦ „Зелени Балкани“ присъстваха с техните неизменни другари – птиците, с които всички имаха възможност да си направят атрактивни снимки.

Фестивалът на знанието се превърна в красив и шарен празник и положи началото на една традиция, която ще се превърне в ежегодна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай