Това е новият ректор на Софийския университет!

Той бе избран на балотаж

Това е новият ректор на Софийския университет! | StandartNews.com

Проф. д-р Георги Вълчев е новият, 57-и ректор на Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски", който беше избран на балотаж с акад. проф. Николай Витанов от Общото събрание на СУ, предаде БТА.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Не избраха ректор на СУ, какво следва

За проф. Вълчев са гласували 198 от делегатите на Общото събрание, а за акад. Витанов - 152-ма.

През 1988 г. Георги Вълчев завършва Софийския университет "Св. Климент Охридски", магистър е по история, с втора специалност "Философия". През 1998 г. получава образователната и научна степен "доктор" в Софийския университет, в Центъра по културознание.

От декември 2015 г. е заместник-ректор на Софийския университет по учебната дейност - докторанти и продължаващо обучение.

Бил е заместник-декан е на Философския факултет по учебната дейност (2011-2015 г.). Ръководител е на Катедра "История и теория на културата" (2011-2019 г.). Научен секретар е на Катедрата "История и теория на културата" (2003-2011 г.). Ръководител е на магистърската програма "Мениджмънт и социализация на културното наследство". Член е на Факултетния съвет на Философския факултет от 2011 г. и на Академичния съвет на Софийския университет от 2019 г.

Общото събрание на Софийския университет започна своето заседание тази сутрин, като през целия ден се избираха колективни органи на управление и контрол на Алма матер, както и еднолични.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай