Родители на протест: Защо карат училищата сами да купуват тестове?

В момента децата не могат да се върнат в училище, вероятно няма средства и по този начин министерството оправдава липсата на действия към момента, коментира майка

Родители на протест: Защо карат училищата сами да купуват тестове? | StandartNews.com

Родители излизат на протест пред Президентството в събота с настояване учениците от 5 до 12 клас да бъдат върнати в училище. Демонстрацията се организира от Гражданското обединение "Да запазим училището като средище за децата", съобщи БНР.

Магдалена Абаджиева, майка на ученичка в 8 клас коментира пред "Хоризонт":

„Това да се върнат по-големите деца в училище, ако училищата си закупят тестове, означава, че в момента децата не могат да се върнат в училище. Вероятно няма средства и по този начин министерството оправдава липсата на действия към момента“.

По-рано днес служебният министър на образованието Николай Денков обяви, че приоритетно ще се доставят тестове за учениците от 5  до 7  клас и за дванадесетокласниците, без да посочи кога доставката на тестовете ще бъде факт.

Вчера стана ясно, че по-големите ученици ще се върнат в клас, ако училищата или родителите сами осигурят тестове за тях. Очаква се да излезе заповедта за това на министъра на образованието.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай