Преподавателите във вузове сред първите с ваксина

Яслите и детските градини ще отворят първи след отпускане на ограничителните мерки

Преподавателите във вузове сред първите с ваксина | StandartNews.com

Когато се изготвя планът за ваксиниране няма да се разграничават преподаватели в училищата от тези в университетите. Университетските преподаватели също ще са от първите ваксинирани, тъй като работят в големи аудитории, съобщи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова при днешното си посещение в Ловеч, предаде БГНЕС.

Михайлова уточни, че в кампанията по ваксиниране, водещо ще е Министерство на здравеопазването и че имунизациите ще се правят доброволно.

Заместник-министърката потвърди, че яслите и детските градини ще отворят първи след отпускане на ограничителните мерки, но децата, чиито родители са притеснени да ги пускат в групите, няма да получават отсъствия.

Таня Михайлова информира още, че засега има малък процент ученици, които не са сред обучаващите се в електронна среда, но им се предоставят учебни материали и те участват в учебния процес.

В Ловеч кметът на града Корнелия Маринова и зам.-министър Михайлова наградиха ученика Николай Стефанов Борисов от седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия, който неотдавна с бързи и адекватни действия спаси човешки живот.

В приемната на общината младежът получи почетна значка на Община Ловеч, а Таня Михайлова му подари лаптоп и грамота от името на министъра на просветата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай