Петък,

Подпис дели маските от учениците

От: Редактор -
128
Подпис дели маските от учениците
A
A
A

Подпис на министър дели днешното решение на социалните партньори маските да станат задължителни за учениците от 5-ти до 12-ти клас, когато са в час, и силно препоръчителни за учащите в начален етап. След като Красимир Вълчев парафира заповедта, тя ще влезе в сила от 30-ти ноември, когато по график всички деца ще се върнат в класните стаи.

Около консенсуса за носене на маски в час са се обединили синдикати, училищни директори и експерти от Министерството на образованието и науката по време на работна среща в МОН днес.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще разпише съответната заповед, което ще се случи най-вероятно утре, разясни пред БНР Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на Народната просвета в България и директор на 119 училище в София.

Масово родители и ученици не подкрепят задължителното носене на маски в час, показва проучване на директорските организации в сферата на образованието.

Според същото проучване обаче, почти всички директори и учители са на мнение, че маските за учениците трябва да са задължителни. Като причина за това те отчитат сериозния ръст заболели педагози.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички