Подпис дели маските от учениците

Мярката влиза в сила от 30 ноември

Подпис дели маските от учениците | StandartNews.com

Подпис на министър дели днешното решение на социалните партньори маските да станат задължителни за учениците от 5-ти до 12-ти клас, когато са в час, и силно препоръчителни за учащите в начален етап. След като Красимир Вълчев парафира заповедта, тя ще влезе в сила от 30-ти ноември, когато по график всички деца ще се върнат в класните стаи.

Около консенсуса за носене на маски в час са се обединили синдикати, училищни директори и експерти от Министерството на образованието и науката по време на работна среща в МОН днес.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще разпише съответната заповед, което ще се случи най-вероятно утре, разясни пред БНР Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на Народната просвета в България и директор на 119 училище в София.

Масово родители и ученици не подкрепят задължителното носене на маски в час, показва проучване на директорските организации в сферата на образованието.

Според същото проучване обаче, почти всички директори и учители са на мнение, че маските за учениците трябва да са задължителни. Като причина за това те отчитат сериозния ръст заболели педагози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай