Отново куп медали на наши математици от Хонг Конг

Всички наши участници, от 6 до 18-години, на Международната олимпиада по математика в Хонг Конг, която се състоя в последния ден на автуст, се завръщат с отличия

Отново куп медали на наши математици от Хонг Конг | StandartNews.com

  Всички наши участници, от 6 до 18-години, на Международната олимпиада по математика в Хонг Конг, която се състоя в последния ден на автуст, се завръщат с отличия. "Осемте ни млади таланти спечелиха 3 купи „World Star“ (“Световна звезда“), както и 3 златни , 3 сребърни и 2 бронзови медала", информира старозагорският математик Любомир Любенов, който отвори вратата на българските математици към Азия. Златни медали с максимален брой точки и титлата „World Star“ са завоювали:  Михаил Иванов, 1 клас от 20-то ОУ в София, Камен Топалов, 1 клас от частното ОУ „Света София“ в София и Йордан Стоянов, 2 клас от НУ „Т. Влайков“ в Пирдоп.
  Със сребърни медалисти са се окичили Николай Радев, 2 клас от ОУ „Л. Каравелов“ в Русе; Георгия Иванова, 2 клас от ОУ „Отец Паисий“ в Русе; Нури Хасан, 12 клас от ПМГ в Хасково. Бронзови медали са заслужили: Ева Стоянова, подготвителен клас от 6-то ОУ „Св. Никола“ в Стара Загора и Иван Стоянов, 5-ти клас от ПМГ „Атанас Радев“ в Ямбол.
   На снимката: От ляво на дясно са лауреатите: Йордан, Николай, Камен, Иван, Георгия, Ева, Михаил и Нури.
  Фото: Долап.бг

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай