Нова заповед за забавачките и учениците

Още два дни онлайн обучение

Нова заповед за забавачките и учениците | StandartNews.com

Децата в предучилищните групи в забавачките и училищата ще карат още два дни онлайн занимания – 1-и и 2-и април. Уроците от вкъщи ще продължат в четвъртък и петък и за учениците от 1-и до 12-и клас, които след това излизат в пролетна ваканция. Това нарежда в заповед министър Кирил Вълчев.

За малчуганите в предучилищните групи заниманията с техните учители ще бъдат доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите.

Продължителността на дейностите от вкъщи се определя от педагози спрямо възрастта на хлапета. Заниманията обаче не могат бъдат по повече 30 минути дневно, посочва в заповедта си Вълчев.

С онлайн уроците продължават и учениците. За тези от 1-и до 11-и клас дистанционното обучение ще бъде само още 2 дни – четвъртък и петък. След това излизат във ваканция за 9 деца. Зрелостниците обаче ще вземат нов материал още седмица, тъй като тяхната почивка ще бъде по-кратка. Те излизат в пролетна ваканция от 8-и до 11-и април.

След това част от учениците ще се завърнат в класните стаи. На какъв принцип и кои класове ще стане ясно следващата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай