Нова виртуална библиотека в СУ "Св. Климент Охридски"

Вижте в кой факултет е

Нова виртуална библиотека в СУ "Св. Климент Охридски" | StandartNews.com

Нова виртуална библиотека за устойчиво развитие в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. В нея има информационни листове със систематизирани факти и истории по теми, свързани с устойчивото развитие, като енергия, вода, храна, отпадъци, биоразнообразие, бедност, мир и сигурност, образование, здравеопазване и др. Те са разработени така, че да анализират дългосрочните тенденции и да предоставят пилотни решения и иновации, съобщи БНР.

"Всяка една организация, особено огромна организация, каквато е Софийският университет има нужда от помощни инструктури, които да създават и поддържат силни връзки с външните заинтересовани страни, били те в областта на науката или запазването на патенти", каза доц. Марина Стефанова – изпълнителен директор на Фондация „ФЕБ“, по чиято идея библиотеката е факт.

Тя отбеляза, че всеки има право на достъп до обективна информация, която да може да бъде лесно откриваема. От тази гледна точка работата на студентите е била да се събере тази информация на български и английски език.

"Към настоящия момент за моя радост или съжаление стартираме само с 30 конкретни информационни листа, които включват теми напълно балансирано от раздел "Околна среда" и раздел "Общество" в двете им направления - предизвикателства или рискове, които посрещаме в света и решения в същите тези направления", сподели доц. Стефанова.

Тя обясни, че когато темата е обща - става въпрос за факти и статистика, тя касае не само България, но и целия свят. В областта на екологията акцентите са върху опазването на горите, рециклирането на пластмаса и използването на енергията. В областта на обществото е наблегнато на психическото и физическо здраве, бедността, пазара на труда, образованието, миграцията и конфликтите по света.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай