Над 25 изложители на първото STEAM експо в София

Изложението „Докосни науката“ ще бъде отворено на 29 и 30 октомври и е безплатно за ученици, родители и учители

Над 25 изложители на първото STEAM експо в София | StandartNews.com

Първото STEAM експо в страната отваря врати на 29 октомври в София. Изложението „Докосни науката“ е част от форума „STEAM школо под пара“, който се провежда този уикенд в учебен комплекс „Българско школо“, и ще бъде отворено за посетители на 29 и 30 октомври от 9.30 до 16 часа.

STEAM експото е безплатно за ученици, родители и учители от цялата страна, които искат да се потопят в света на науката, да се запознаят с водещи организации в сферата и да участват в различни демонстрации. В рамките на изложението повече от 25 организации и компании, които работят в областта на STEAM образованието, ще покажат свои продукти и услуги, ще споделят идеи и опит.

Сред акцентите в програмата на „Докосни науката“ са демонстрация на VR STEM Химическа лаборатория, лего работилница, представяне на интериорни проекти, 3D модел на строителна площадка, макети на индустриални роботи, завършени ученически проекти, аудио кника-игра и още много забавни продукти и технологии, които показват как науката присъства в ежедневието ни и могат да променят начина, по който децата учат.

Програмата на „STEAM школо под пара“включва конференция, на която ще се обсъждат ключови въпроси за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищата и прилагането на технологиите като начин за разширяване потенциала на всеки ученик.

Над 15 училища от цялата страна ще споделят опита и своите успешни решения за утвърждаване на STEAM методите в учебния процес и проектно базираното обучение.

Специален гост на форума е водещият световен образователен експерт Гари Стейгър, който ще проведе двудневен семинар-работилница, насочен към устойчиво подобряване на учебната среда и нейната трансформация чрез съчетаване на модерни дигитални технологии и съвременни образователни теории.

Организатор и домакин на форума е “Българско Школо” в партньорство с Тракийски университет-Стара Загора, СУ „Емилиян Станев“- Велико Търново, Академия за родители. Медиен партньор е prepodavame.bg.

Събитието „STEAM школо под пара“ се реализира с подкрепата на „Овергаз Академия“.  Академията се стреми да повишава конкурентоспособността на газовите горива, да насърчава и подпомага сътрудничеството между компании и образователни институции в сектора. Основните й цели са свързани с обучение и повишаване на квалификацията на експерти и мениджъри, активното привличане на ученици, студенти и млади хора към енергийния сектор, както и развитието на научноизследователската дейност в областта на природния газ, водородната енергетика и плановете за устойчиво развитие.

Това е първото от поредица събития на „Българско школо“, свързани с прилагането на изследователския подход в обучението като фактор за по-добра професионална реализация на младите хора. Повече за форума може да научите тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай