Сряда,

Министър: Дистанционно обучение? Не сме готови

От: Стандарт -
271
Министър: Дистанционно обучение? Не сме готови
A
A
A

Образователното министерство има готовност да изпълни всички спешни мерки на кабинета, свързани с коронавируса. Това заяви ресорният министър Красимир Вълчев след извънредното заседание в Министерски съвет, цитиран от bTV.

„В момента най-голямото ми опасение е, ако продължи по-дълго тази грипна ваканция, съответно да не може да се преструктурира материалът“, обясни Вълчев пред журналистите.

До сряда всички училища в страната са в грипна ваканция. Ако обаче има извънредни мерки, то за момента те ще бъдат за Плевен и Габрово. По отношение на детските градини ще се решава ден за ден, обяви Вълчев. „В двете висши училища в Плевен и Габрово така или иначе са отменени занятията до сряда. Вероятно през следващите два дни ще решим колко допълнително да удължим ваканцията в двата града.“

По думите му обаче дистанционната форма е регламентирана по изключение, но не и за цели класове и училища.

„Трудно можем да осигурим такава техническа възможност, тъй като това предполага всяко дете вкъщи да има електронно устройство. Да има системен администратор във всяко едно училище. По-скоро можем да говорим за допълнителни консултации при самоподготовка на учениците“, каза той.

На въпрос дали ваканцията ще се отрази на външното оценяване, министърът уточни, че винаги може да се направи така, че външното оценяване да обхване по-малко теми.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията