Вторник,

Клисарова уволнява виновните за гафа с Ботев

От: Failed to load user -
Клисарова уволнява виновните за гафа с Ботев
A
A
A

София. Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова ще уволни виновните за новите учебни планове, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

„Докато аз съм министър, няма да позволя от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици." Тази категорична позиция изрази министърът на образованието и науката Анелия Клисарова по повод появилите се в медиите твърдения, че ще се променят учебните планове и програми по български език и литература.

Министър Клисарова отбеляза, че объркването е причинено от проект, разработван по време на управлението на ГЕРБ, който е качен на сайта на образователното министерство. Във въпросния проект по български език и литература липсват значими произведения на Христо Ботев, на Никола Вапцаров и на други български класици. В този проект не се разглежда „ Тютюн", а „Осъдени души".

Министър Клисарова изрази категоричното си несъгласие с предвиденото в проекта: „Не виждам как с подобни промени можем да повишим качеството на обучение и защо българските класици трябва да са представени с по-малко произведения", заявява тя.

Министър Клисарова обяви, че от вчера е разпоредила проверка, която да установи как е разработен проектът, кой го е подписал, на какъв принцип е решено кои произведения да отпаднат и кои не, на каква стойност е той и кой е взел парите за него. След проверката, министърът ще уволни виновните и ще даде извънредна пресконференция, на която ще предостави информация по случая, уведомяват от МОН.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички