Вторник,

Кампус за милиони край техникумите във Варна

От: "Стандарт" -
A
A
A

Томислав Дончев готов да финансира

Модерен образователен математико-технологичен кампус се планира да бъде изграден в района на техникумите във Варна. Днес вицепремиерът Томислав Дончев е огледал на място възможностите, където може да бъде създаден той. Предвижда се там да се намира и новата сграда на математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна.

По-рано днес Дончев е заявил готовност да съдейства за осигуряване на необходимото финансиране за изграждането на кампуса. Проектът предвижда той да бъде разположен на терен от 22 дка, в района на техникумите, като за целта правителството вече прехвърли на Община Варна 14 дка. По първоначални данни инвестицията ще надхвърли 10 млн. лв.

„Варна има голям потенциал за развитието на образователна инфраструктура. Само след година и половина ние започваме много по-мащабни инвестиции в тази сфера – за създаване на съоръжения, лаборатории, центрове за върхови постижения, паркове, инкубатори. Радостен съм, че във Варна първо има интерес, второ има подходящи терени за подобен тип инвестиции и най-важното е, че има потенциал – университетите тук да работят заедно“, коментира във Варна вицепремиерът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички