Голяма промяна за учениците! Как ще бягат от час?

Вече е решено

Голяма промяна за учениците! Как ще бягат от час? | StandartNews.com

Едва ли има човек, който като ученик да не е носил извинителна бележка от лекаря. Случвало се е и да е фалшива, за да прати отсъствията от час от графата „неизвинени“ към „извинени“. Или поне да е ставал свидетел на покупко-продажбата на на ценните хартийки. Е, тази романтика вече окончателно остава в миналото. Решено е!

Медицинската бележка за учениците става електронна още от тази учебна година, съобщи министър-председателят Николай Денков. Това стана ясно от отговорите му на въпроси на граждани и медии по време на живо излъчване във Фейсбук страницата на Министерския съвет, пише Блиц.

Досега учениците задължително носеха в училище хартиена медицинска бележка, след като са отсъствали от часовете заради боледуване.

Денков посочи, че често се правят злоупотреби с медицинските бележки и че след като те влязат в електронния регистър, това вече няма да бъде възможно.

Работи се за ускоряване на електронизацията на процесите в здравеопазването, което да спре източването на пари, като случая в Пловдив."Ако някой от ваше име напише здравна услуга, ще получите съобщение. Няколко медийни разследвания показаха това? Да, ще се изсветлят практики, които гълтат пари", заяви премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай