Голяма промяна с входното ниво за 9 клас. Революция в училище

Никога не е обсъждано отпадане на "Аз съм българче"

Голяма промяна с входното ниво за 9 клас. Революция в училище | StandartNews.com

Голяма промяна с входното ниво за 9-и клас очаква учениците. Новината съобщи министър Галин Цаков в интервю за бТВ.

Входното ниво за 9-и клас ще е ориентирано към практиката и ще е на компютри догодина. Още тази година задачите на изпитите след 10-и клас ще са по-практически ориентирани, каза проф. Галин Цоков. Една от причините за промяната са лошите резултати на 9-класниците в изследването PISA, според което повече от половината от българчетата на тази възраст са функционално неграмотни. 1/3 от учените пък се чувствали аутсайдери в класната стая.

С продажбата на електронната платформа "Школо.бг" на британска компания няма да има изтичане на данни на родители, ученици и учители. Гаранции на МОН дали от Комисията за защита на личните данни.

Преди дни министерството сезира ДАНС и Комисията за защита на личните данни, които трябва  да проверяват продажбата на британска компания на образователната платформа "Школо", с чийто електронен дневник работят повечето български училища. Продажбата може да доведе до повече успех в процеса на дигитализация, който се опитваме да постигнем в системата, каза още министър Цоков.

Министър Цоков увери, че никога не е обсъждано отпадане на емблематичното стихотворение на Иван Вазов "Аз съм българче", което се изучава още от 1-и клас.

"Това, върху което сме съсредоточени в момента в МОН, е да свършим още няколко неща, които през февруари да станат част от изпълнението на правителствената програма - промени в Закона за предучилищното и училищното образование в Закона за висшето образование. Има обществен консенсус, че образователната система трябва да се промени и кой ще е министър на образованието и науката след 5 март може би не е от толкова важно значение. Ако министър Денков стане министър на образованието и науката, това ще е добре за процеса на промяна". Така отговори министър Цоков на въпрос какво ще се случи след ротацията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Barbos
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Mirrabell_W
преди 3 месеца

Кой гарантира опазването на данните? МОН? Какви входни нива бе дебил, я се погледнете учебното съдържание, пълна порнография. В учебниците се мъдрят някви неизвестни имбецили с тотална липса на талант и способности, естествено някви курви се подвизават и в учебниците за 12 клас, типично в стил МОН, там също е пълно с такива. А Денков сапунджията може да се гръмне, тотален провал на плъхока. И шибаняко, в училище се пише с химикал върху лист, а на шибан компютър, таблет, телефон. Кажете на имбецилите, че ако държат на изпитване върху електронен носител, са длъжни да предоставят такъв. Телефоните на децата не са за да ги ползват в училище. И кои не си наврете шибаното образУвание отзад и не изчезнете, време е за нормални хора, да измият срама от вас.

Откажи