Галин Цоков с ключови думи за образованието

Какво спомена той на конкурс

Галин Цоков с ключови думи за образованието | StandartNews.com

Източник: БТА

Над 1200 учители и повече от 12 000 ученици работят в класните стаи с географски информационни системи (ГИС). Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на годишните награди на "Есри България". Компанията предоставя безплатни лицензи на български училища за използване на нейни продукти и ежегодно организира Националния образователен конкурс "Изучаваме света с ГИС", който е под патронажа на Министерството на образованието и науката (МОН), съобщи пресцентърът на ведомството.

"Една от основните задачи за промяна на образованието е въвеждане на смислени дигитални решения и формиране на нов начин на мислене. Обучителният процес да провокира изследване и опознаване на света около нас, и подобни инициативи помагат за все по-масово навлизане на проектно базирано и практическо ориентирано обучение", каза министър Цоков.

На тържествена церемония бяха връчени награди за специални постижения в областта на Географските информационни системи в пет категории: "Държавна администрация", "Местно самоуправление", "Частен сектор", "Сигурност" и "Международна организация". Инициативата е част от отбелязването на Световния ден на Географските информационни системи (ГИС).

Форумът събра на едно място водещи международни експерти и над 700 представители на повече от 200 организации от държавната администрация, местното самоуправление, бизнеса, академичната общност, неправителствения сектор и много други. Официален организатор на събитието бе "Есри България", а партньори са над 50 водещи организации от различни сфери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай