Дунав е възможност за Видин, а не граница

Дунав е възможност за Видин, а не граница | StandartNews.com

Огнян Ценков, кандидат за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ

Убеден съм, че развитието на община Видин може и трябва да се постигне с последователна и градивна политика в интерес на нашите съграждани. Разбирането ми е, че общината трябва да бъде основната движеща сила за икономически растеж на регионите. Разумната финансова политика, развитието на конкурентоспособна, динамична и рентабилна местна икономика, основана на местните ресурси, транспортната достъпност и изграждането на качествена жизнена среда с модерна инфраструктура, развитието на зелена система и съхранената околна среда са стъпките, които ще ни позволят да стимулираме разкриването на нови работни места, да подобрим облика на населените места, да разширим възможностите за спортни и културни прояви. Осигуряването на по-добра, по-съвременна и по-висококачествена образователна среда е сред приоритетите ни. Разнообразяването и разширяването на обхвата на социалните услуги, предоставяни от общината, също ще са сред акцентите в нашата работа.

Във фокуса на управленската ни програма е и подобряването на здравните услуги. Подобряването на административните услуги за гражданите и бизнеса, и развитието на електронно управление категорично са сред основните ни ангажименти. Не на последно място е необходимостта от превенция на битовата престъпност и подобряване на обществения ред в община Видин. За нас е изключително важно балансираното развитие на всички населени места в общината, подобряването на жизнената среда и благоустрояването им. В тази връзка сме категорични, че е необходима нова философия при разпределянето на бюджетните средства за населените места. В управленската програма на ГЕРБ важно място заема развитието на междурегионалното и трансграничното сътрудничество. Трябва да се обърнем с лице към река Дунав, да я приемем като възможност, а не като граница.

Кампанията ни е такава, каквато е била винаги - очи в очи, в непрестанен диалог с жителите на община Видин. Гледаме хората честно в очите и категорично заявявам, че така ще бъде и след четири години, ако нашите съграждани ни гласуват доверие.

Призовавам всички наши съграждани да упражнят демократичното си право на глас, да гласуват с разум и по съвест. Призовавам ги да изберат партия ГЕРБ с номер 4 в интегралната бюлетина, защото когато гласуват за ГЕРБ, избират екип от професионалисти. Сред нашите кандидати има инженери, лекари, педагози, юристи, финансисти, представители на местния бизнес, общественици, експерти в областта на административното обслужване, социалните дейности и земеделието. Сред нас има и много млади хора, които са носители на високи критерии и са готови да преодоляват предизвикателства. Само когато обединим славното минало и богата история с енергията на днешния ден, Видин ще има достойното бъдеще, което заслужава.

Призовавам нашите съграждани да ни подкрепят, защото не се кичим с чужди афиши, не участваме във всеки избор под различно знаме, защото говорим за себе си, а не срещу другите, защото не можем отново да разчитаме на случайности и да изгубим още четири години. Видин заслужава повече! Видин се нуждае от искрени хора, които не играят роли. Политиката трябва да има човешко лице. Само тогава ще постигнем желаната визия за Видин - отворена към хората европейска община с качествено образование и модерно здравеопазване, притегателен туристически център, с благоустроени населени места, с достоен стандарт за живот, със социално лице и чувствителност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай