Денков каза кой е критичният момент в училище

Мерките доказано работят, твърди министърът

Денков каза кой е критичният момент в училище | StandartNews.com

Следващите 2-3 седмици ще бъдат критични за училищната система и за този нов подход, който вложихме за контролиране на процесите в училище. Трябва да следим как ще се промени ситуация. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, след като присъства на откриването на новата академична година в УНСС.

"Внимателни сме с училищната мрежа. Има математически модели, които предсказват, че може да има бързо повишаване на случаите във връзка със започването на учебната година. Следим ситуацията внимателно, за да не допуснем това. Ако видим, че има рязко повишаване, моментално ще реагираме, за да не позволим да се разраства кризата в училищната система", категоричен е той.

"Това, което е в квартала, в града, се внесе в училищата. Сега трябва да внимаваме процесът да не се обърне в обратна посока", каза още министърът. Проф. Денков припомни, че миналата седмица карантинираните учители са били 0,66%, а учениците - 0,31, но днес данните показвали, че са по - малко.

"Как ще се развие епидемична обстановка, зависи дали ще се спазват мерките. Те доказано работят", подчерта министър. По отношение на учебната 2021/2022 в университетите проф. Денков обясни, че в цялата страна има възможност тя да започне присъствено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай