Алианц България дари лаптопи на деца без родители

Представители на мениджмънта на Алианц България посетиха лично децата от SOS детски селища

Алианц България дари лаптопи на деца без родители | StandartNews.com

Алианц България, в подкрепа на SOS Детски селища България, дарява 25 лаптопа, закупени за деца и младежи, които нямат свободен достъп до компютър. В периода на социална изолация в България има деца, настанени в приемни семейства, центрове от семеен тип и домове на SOS Детски селищa, които изпитват затруднение да участват в дистанционно провежданите училищни занимания, поради липса на технически средства. Децата, живеещи в приемна грижа са на различни възрасти, посещават различни класове и училища, а често са принудени да споделят един компютър, което затруднява новия учебен процес.

Представители на мениджмънта на Алианц България посетиха лично децата от SOS детски селища, за да им доставят новите лаптопи. Владислав Русев, Главен изпълнителен директор на ПОД Алианц България и Глория Димитрова, Главен директор „Маркет мениджмънт“ на холдинга посетиха домовете в Трявна и Велико Търново. Лични поздравления и компютри за децата в София и Перник поднесе Елена Новак, Главен директор "Продукти" на Алианц България.

„За нас беше важно да направим дарение, което ще помогне за развитието и обучението на децата в специално социално положение в новата среда, в която функционира обществото ни, защото нашата мисия е да подсигуряваме бъдещето. В настоящия момент проектът се справя с риска тези децата да бъдат изключени от учебния процес или да повторят учебната година. Дългосрочно им даваме възможност да подобрят дигиталните си знания и умения, което ще спомогне за тяхната интеграция и социализация в бъдеще“, коментира Глория Димитрова, Главен директор Маркет мениджмънт на Алианц България.

Allianz Group е дългогодишен партньор на SOS Children’s Villages International и традиционно подкрепя организацията, като част от корпоративната стратегия на компанията с ясно очертани обществени и социални ангажименти. Чрез глобалната инициатива Allianz World Run, стартирала през 2016 година, са набрани и дарени над 1,4 милиона евро в помощ на различни проекти на SOS детски селища по света. Екипът на Алианц България активно участва в инициативата през годините, а днес компанията разширява своята подкрепа като осигурява нужната техника за провеждане на онлайн обучения на учениците в SOS центровете и домовете за приемна грижа.

“Образованието е ценност в SOS Детски селища България. За нас е изключително важно децата и младежите, за които се грижим, да имат достъп до него. Факт е, че дистанционното обучение се превърна в предизвикателство, защото досега във всяко семейство имаше по един или два компютъра. Сега благодарение на Алианц всяко дете ще има свой компютър и обучението ще тече по-лесно. Надяваме се всички деца успешно да завършат учебната година“, сподели Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на Сдружение SOS Детски селища България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай