Петък,

A1 с модерно решение за дигитализация на учебния процес

От: Иван Ватахов -
178
A1 с модерно решение за дигитализация на учебния процес
A
A
A

Интерактивна дъска, таблети и специализиран софтуер правят дистанционното обучение лесно и ефективно за учители и ученици

А1 предлага цялостно решение за дигитализация на учебния процес, подходящо за всички нива на обучение от детски градини до профилирани и професионални гимназии. Предложението включва интерактивно оборудване и образователен софтуер. Решението на А1 за дигитализиране на образователния процес се предлага под формата на услуга на абонаментен принцип, а съдържанието отговаря на изискванията на Министерството на образованието и науката.

Решението дава възможност на учителите да работят по нов, по-атрактивен и ангажиращ за провеждане на дистанционно обучение начин, съобразен с очакванията на съвременното дигитално поколение. Учителите и техните ученици получават достъп до интерактивната образователна платформа Mozabook чрез акаунти. Платформата поддържа български език и чрез нея учителите могат сами да създават оригинално интерактивно учебно съдържание, както и да използват вече готово, включващо разнообразни илюстрации, 3D анимации и модели. Всички необходими компоненти са оптимизирани за работа с интерактивната дъска или дисплей.

Учениците ползват електронното съдържание по различни теми и предмети както в училище, така и извън него. В класната стая или докато са вкъщи, децата използват 8-инчови таблети с включени 10 000 МB мобилен интернет за достъп до платформата и ученически лиценз mozaWeb. Така те могат да достъпват интерактивното образователно съдържание, без да е необходима инсталация на допълнителен софтуер и могат да учат чрез интерактивни упражнения.

Специализираният и интуитивен хардуер за класните стаи включва 65-инчов интерактивен тъч дисплей, който замества традиционната „бяла дъска + компютър + мултимедия“. Това елиминира трудностите, свързани с употребата и поддръжката на мултимедийни проектори и екрани, като проблеми при свързване на устройствата, почистване на филтри, адаптиране към светлината, изгаряне на лампи.

Училищната виртуална среда, която решението създава, предоставя възможности за удобно и сигурно общуване в мрежа между учител и ученик, учител и родител, между учители от различни образователни общности. Допълнително улеснение е, че чрез услугата от А1 се дава единен интерфейс за административни и организационни задачи. Така се решава един от сериозните проблеми на българските образователни институции - административната тежест върху учителите. Чрез решението, разработено в партньорство с КЕЙСИЕМ ЕООД, училищата получават ефективно средство за комуникация с родителите и учениците.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията