Неделя,

А1 и НАПГ подготвиха 355 деца от приемни семейства за училище

От: Стандарт -
А1 и НАПГ подготвиха 355 деца от приемни семейства за училище
A
A
A
  •  355 деца от приемни семейства получиха  раници, тетрадки и помагала за новата учебна година

В навечерието на 15 септември 355 деца от приемни семейства в България са готови за първия учебен ден с подкрепата на НАПГ и А1. За 39 от тях предстои за първи път да чуят училищния звънец и да поемат по пътя на знанието, 161 деца са от втори до шести клас, а 155 юноши са в гимназиална възраст - от седми до дванадесети клас. Традиционно А1 и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) организираха и празник за децата в приемна грижа, който тази година се проведе в Хасково. В него се включиха 17 деца и тийнейджъри от Хасково и региона, и получиха своите специално подготвени раници с тетрадки, образователни пособия и учебни помагала лично от Мирослав Долапчиев, председател на НАПГ, и Нина Неделчева-Георгиева от А1.

„Независимо дали ви предстои да започнете първи клас, или вече сте по-големи, сигурна съм, че първият учебен ден носи много вълнение. От опит знам, че това важи и за вашите родители, за които всяка ваша стъпка напред е огромен повод за радост и гордост. Вярвам, че ще научите много нови и полезни неща за буквите, цифрите, историята и природата, както и за технологиите, за които ние в А1 усилено работим. От името на всички колеги в А1 ви пожелавам весела и успешна нова учебна година.“, коментира Нина Неделчева-Георгиева от А1 България.

“Приемната грижа спасява детството и създава личности. Щастлив съм, че и тази година виждам пораснали деца, които са на сигурно, обичани са и ходят на училище, за да може след време да са полезни на обществото ни, а защо не  - и да спасяват животи”, каза пред децата и родителите приемният родител и председател на НАПГ Мирослав Долапчиев.

Празникът в навечерието на учебната година е част от дългогодишната подкрепа на А1 за инициативите на НАПГ, насочени към осигуряването на позитивна семейна среда за повече деца в страната. Инвестицията на А1 за каузата на приемната грижа у нас за последните 10 години под различни форми на финансиране надвишава половин милион лева. Компанията подпомага провеждането на ежегодни национални лагери за приемни деца и тийнейджъри, осигурява образователни пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха организирани специални вечери за абитуриентите от приемни семейства, церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители.

Близо 100 000 лева инвестира А1 и в подкрепа на икономически уязвими семейства за предотвратяване на раздялата между биологичните родители и децата им, чрез инициативата „Родители+“. Средствата са събрани от даренията от 1 лев, които А1 предоставяше на НАПГ за всяко сваляне на първото по рода си приложение А1 SmartAD, което компанията стартира през 2019-а година. То предлага рекламно съдържание, съобразено с интересите и предпочитанията на регистриралите се потребители.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички